Αμυγδαλόπιτα με Πορτοκάλι
2019-05-09- Skill Level: Μέτριους
- Add to favorites
- Μερίδες : 8-10
Ingredients
- 1 μεγάλο Πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
- 3 Αυγά
- 2½ φλιτζάνια Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- ¼ φλιτζανιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. Baking Powder
- Άχνη Ζάχαρη για πασπάλισμα
Method
Step 1
Τρυπάτε το Πορτοκάλι με ένα σουβλάκι σε αρκετά σημεία και το βάζετε να βράσει σε μπόλικο νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει πολύ η φλούδα του. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Step 2
Αλέθετε τα Αμύγδαλα στο μπλέντερ ώστε να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
Step 3
Χτυπάτε στο μίξερ τα Αυγά με τη Ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, κόβετε στη μέση το Πορτοκάλι και αφαιρείτε τα όποια κουκούτσια έχει και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Step 4
Προσθέτετε τον πουρέ του Πορτοκαλιού στο μίγμα Αυγών-Ζάχαρης μαζί με το Αλεύρι, την σκόνη Αμυγδάλου και το Baking Powder και τα χτυπάτε ώστε να ανακατευτούν καλά.
Step 5
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάμετρο 22εκ. και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματά του με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Για να σιγουρευτείτε αν ψήθηκε, βυθίστε στη μέση του την λάμα ενός μαχαιριού και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Step 6
Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα. Ξεκολλάτε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζετε με την Άχνη Ζάχαρη και σερβίρετε.
Step 7
Μπορείτε να γαρνίρετε την αμυγδαλόπιτα με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, σαντιγί, φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe