Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον
2020-10-03- Skill Level: Ενδιάμεσους
- Add to favorites
Ingredients
- Υλικά για ζύμη
- 250γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125γρ. Βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια)
- 1 κρόκος Αυγού
- 5γρ. Αλάτι
- 50ml Νερό
- 50γρ. Ζάχαρη
- Υλικά για τη γέμιση
- 80γρ. Γραβιέρα (τριμμένη)
- 300 γρ. Μπέικον (χοντροκομμένο)
- 2 Κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
- 60γρ. Βούτυρο
- Αλάτι & Πιπέρι
- 2 Αυγά
- 250ml Γάλα
- 250ml Κρέμα Γάλακτος
Method
Step 1
Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη ζύμη. Κοσκινίζετε το Αλεύρι, προσθέτετε τον Κρόκο Αυγού, τη Ζάχαρη και το Βούτυρο, ζυμώνετε με τα χέρια και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο Νερό. Αφήνετε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Step 2
Βουτυρώνετε μία ταρτιέρα διαμέτρου, περίπου, 26cm και κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο, την οποία και τοποθετείτε μέσα στο βουτυρωμένο σκεύος. Ψήνετε στους 180ο-200οC αέρα για 20 λεπτά.
Step 3
Ώρα να ετοιμάσετε τη γέμιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε στο Βούτυρο τα Κρεμμύδια και το Μπέικον, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε το Αλάτι, το Πιπέρι και την Γραβιέρα. Ανακατεύετε τα Αυγά, το Γάλα και την Κρέμα Γάλακτος και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα της γέμισης.
Step 4
Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο φύλλο της τάρτας και ψήνετε στους 180ο-200οC (στον αέρα) για άλλα 20-25 λεπτά.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe