Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο με Γιαούρτι

2019-11-21

Ingredients

  • 1 κιλό Κολοκυθάκια
  • 2 Αυγά
  • 500 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. Αλεύρι
  • 200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Λίγο Πιπέρι Καγιέν
  • 50 γρ. Βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • Λίγο επιπλέον Ελαιόλαδο για επάλειψη

Method

Step 1

Τρίβετε τα Κολοκυθάκια και τα αφήνετε 10-15 λεπτά σε ένα σουρωτήρι για να αποβάλλουν τα υγρά τους. Χτυπάτε ελαφρά τα Αυγά και τα αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Step 2

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ τα Κολοκυθάκια, τα Αυγά, δύο φλιτζάνια από την τριμμένη Γραβιέρα, το Ελαιόλαδο, το Γιαούρτι, τη Ρίγανη, το Αλάτι και τα Πιπέρια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σταδιακά το Αλεύρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας μαλακός χυλός.

Step 3

Αλείφετε ένα ταψάκι με λίγο Ελαιόλαδο και απλώνετε μέσα του το μείγμα ομοιόμορφα. Το πασπαλίζετε από πάνω με την υπόλοιπη Γραβιέρα και τα κυβάκια Βουτύρου και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Το πρώτο μισάωρο σκεπάστε τη πίτα με αλουμινόχαρτο. Μετά ξεσκεπάστε τη και αφήστε την πάλι να ψηθεί για να ροδοκοκκινίσει το τυρί. Καλή σας Όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Αρνάκι Πικάντικο με Λαχανικά και Σάλτσα Μελιού

  • Ομελέτα με Σπανάκι και Φέτα

  • Μανιταρόσουπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *