Αγιορείτικοι Πατατοκεφτέδες
2019-04-04- Course: Συνοδευτικό
- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 1 κιλό Πατάτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος Μαϊντανός
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένος Δυόσμος
- 1 μεγάλο Kρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένη
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 200 γρ. Τυρί Σόγιας
- ½ κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά χυμός Λεμονιού
- Αλάτι, Πιπέρι
- Αλεύρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Method
Step 1
Καθαρίζετε τις Πατάτες και τις βράζετε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε στον μύλο του πουρέ.
Step 2
Τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το Αλεύρι) και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Step 3
Πλάθετε κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Average Member Rating
(5 / 5)
2 people rated this recipe