Αγιορείτικοι Πατατοκεφτέδες

2019-04-04

Ingredients

  • 1 κιλό Πατάτες
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος Μαϊντανός
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος Δυόσμος
  • 1 μεγάλο Kρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένη
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 200 γρ. Τυρί Σόγιας
  • ½ κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά χυμός Λεμονιού
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Method

Step 1

Καθαρίζετε τις Πατάτες και τις βράζετε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε στον μύλο του πουρέ.

Step 2

Τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το Αλεύρι) και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Step 3

Πλάθετε κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Ρύζι με Αρακά

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

  • Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *