Zebra (Ζέβρα) Κέικ

2021-02-08

Ingredients

  • 300 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 150 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 ml Κρέμα Γάλακτος
  • 5 Αυγά
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
  • 30 γρ. Κονιάκ
  • 30 γρ. Κακάο κοσκινισμένο
  • 30 γρ. φρέσκο Γάλα

Method

Step 1

Αρχικά, χτυπάτε στο μίξερ το Βούτυρο και τη Ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε τα Αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Κατόπιν, ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος, το Κονιάκ και το Ξύσμα Πορτοκαλιού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Step 2

Έπειτα, κοσκινίζετε το Αλεύρι και το προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το Αλάτι και ανακατεύετε με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνετε 450 γραμμάρια από το μείγμα και τα βάζετε σε ένα μπωλ μέσα στο οποίο προσθέτετε το Κακάο και το Γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Step 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα αντικολητικό ταψί, διαμέτρου 26 cm. Στο κέντρο του, ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας από το αρχικό μείγμα χωρίς το Κακάο και από πάνω μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το Κακάο και συνεχίζετε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει όλο το υλικό και να σταθεροποιηθεί.

Step 4

Ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

  • Χιονούλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *