Γίγαντες Φούρνου

2017-04-20

Ingredients

  • 500 γρ. Φασόλια Γίγαντες
  • 1 κόκκινη Πιπεριά (κομμένη σε ροδέλες)
  • 1 πράσινη Πιπεριά (κομμένη σε ροδέλες )
  • 2-3 μέτρια Καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 250 γρ. τριμμένη ντομάτα (ή έτοιμο χυμό ντομάτας)
  • 2-3 κουταλιές σούπας Ντοματοπελτέ (διαλυμένο σε λίγο νερό )
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ψιλοκομμένο Άνηθο
  • Λίγη Κανέλα
  • ¾ φλιτζανιού τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι λευκό Κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Method

Step 1

Μουλιάζετε από το βράδυ τους Γίγαντες, με λίγη μαγειρική Σόδα εάν θέλετε, από την οποία θα τους ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά

Step 2

Την επόμενη μέρα τους βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τους στραγγίζετε.

Step 3

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το Λάδι να κάψει και προσθέτετε για να σωταριστούν το Κρεμμύδι, το Σκόρδο, τις Πιπεριές, τα Καρότα, τον Άνηθο, το Μαϊντανό και την Κανέλλα και σβήνετε με το Κρασί

Step 4

Μετά από λίγο ρίχνετε μέσα τη Ντομάτα και τον Ντοματοπελτέ, 1 ποτήρι Νερό, Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη Σάλτσα να πάρει μία βράση

Step 5

Σε ένα Πυρέξ απλώνετε τους Γίγαντες, ρίχνετε από πάνω τη Σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Προσέχετε να έχουν αρκετά Υγρά πριν τους βάλετε στο φούρνο, να είναι δηλαδή σαν Σούπα, έτσι ώστε όταν ψηθούν να είναι ζουμεροί

Step 6

Επίσης κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να τους ανακατεύετε κάθε τόσο ώστε να απορροφούν καλύτερα το ζουμί τους και να γίνουν μαλακοί

Step 7

Τους ψήνετε στους 160ο για μία με μιάμιση ώρα μέχρι να τραβήξουν αρκετό από το ζουμί τους. Καλή επιτυχία!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *