Ψάρι Σαβόρο

2021-08-03

Ingredients

  • 1 κιλό Ψάρια (μπαρμπούνια ή κουτσομούρες ή γόπες ή μαρίδες ή σαρδέλες)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Ξίδι (από κόκκινο κρασί)
  • 8 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2-3 κλαδάκια Δεντρολίβανο
  • 1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • Αλεύρι
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Αρχικά καθαρίζετε και πλένετε τα Ψάρια, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν μέσα σε ένα σουρωτήρι.

Step 2

Κατόπιν, τα Αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά τους ώστε να ροδίσουν και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Step 3

Έπειτα, σε άλλο τηγάνι, ρίχνετε περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε το Σκόρδο, το Κρεμμύδι, το Δεντρολίβανο, τη Δάφνη και ΑλατοΠιπερώνετε. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και διαλύετε μέσα στο μείγμα 3-4 κ.σ Αλεύρι και το ανακατεύετε καλά ώστε να μην δημιουργηθούν σβωλάκια και αμέσως μετά προσθέτετε και το Ξίδι και τη Ζάχαρη συνεχίζοντας να ανακατεύετε καλά. Αφού διαλυθούν καλά με το ανακάτεμα, τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις ακόμη μέχρι να μαραθούν το Κρεμμύδι και το Σκόρδο και να δέσει η σάλτσα.

Step 4

Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη περιχύνουμε με αυτή τα Ψάρια ώστε να καλυφθούν εντελώς. Καλή σας όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *