Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

2020-03-06
  • Μερίδες : 4

Ingredients

  • 1 κιλό Xταπόδι
  • 500γρ. κοφτό Μακαρονάκι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό Ξίδι
  • 2 Kρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  • 5 φρέσκιες Ντομάτες (τριμμένες)
  • 1/2 ματσάκι Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό Βούτυρο (soft)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό Κρασί
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 2 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το Χταπόδι μαζί με το Ξίδι και το σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να στραγγίξει. Αφαιρείτε τις μαύρες μεμβράνες του και το κόβετε σε μεσαία κομμάτια.

Step 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το Βούτυρο και σωτάρετε τα Κρεμμύδια με το Σκόρδο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το Χταπόδι και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το Κρασί, προσθέτετε τις Ντομάτες και λίγο νερό. Ρίχνετε λίγο Αλάτι και Πιπέρι, το Μαϊντανό και τη Δάφνη και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Step 3

Μόλις μαλακώσει το Χταπόδι και όσο υπάρχει ακόμα αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα, προσθέτετε το Μακαρονάκι και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει. Το βράζετε για όση ώρα σας λέει η συσκευασία του.

Step 4

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το πασπαλίζετε με λίγο Μαϊντανό.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *