Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

2020-11-21

Ingredients

  • 1,5 κιλό Χοιρινή Κόντρα (χωρίς κόκαλο, με την πέτσα της)
  • 4 σκελίδες Σκόρδο τριμμένο
  • 3 κ.γ. Μαραθόσπορος
  • 1 κλωναράκι φρέσκο Δεντρολίβανο
  • 4 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 500ml Λευκό Κρασί
  • 1 κ.γ. Corn Flour
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 κλωναράκι Δεντρολίβανο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
  • 50γρ. Αλάτι
  • 90γρ. Ζάχαρη
  • Νερό

Method

Step 1

Το Κρέας πρέπει να μαριναριστεί από το προηγούμενο βράδυ. Διαλύστε το Αλάτι και τη Ζάχαρη στο Νερό, προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, βάλτε μέσα το χοιρινό και συμπληρώστε με όσο Νερό χρειαστεί για να το σκεπάσει. Το αφήνετε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.

Step 2

Πριν το μαγειρέψετε, πρέπει να το στραγγίξετε πολύ καλά. Τοποθετείστε το στην επιφάνεια που θα το επεξεργαστείτε, με την πέτσα του να ακουμπάει από την κάτω πλευρά.

Step 3

Αλείψτε το με Ελαιόλαδο και απλώστε το κατά μήκος της μιας πλευράς. Στο κέντρο του τοποθετείστε το Σκόρδο, το Μαραθόσπορο, το Δεντρολίβανο, το Θυμάρι και τυλίξτε το σε ρολό. Χρησιμοποιείστε σπάγκο μαγειρικής ή διχτάκι για να το δέσετε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250οC.

Step 4

Βάλτε το ρολό σε ένα ταψί και προσθέστε το Κρασί και 250ml Νερό.

Step 5

Βάλτε το ταψί με το κρέας στο φούρνο και αφήστε το για 15 λεπτά. Μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήστε το για 1 ½ ώρα περίπου.

Step 6

Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε.

Step 7

Στραγγίστε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και βάλτε την σε ένα κατσαρολάκι. Βράστε την για λίγα λεπτά μέχρι να μείνει λίγο παραπάνω από ένα φλιτζάνι του τσαγιού.

Step 8

Διαλύστε το Corn Flour με 2-3 κουταλιές Nερό και ρίξτε το στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε 1-2 λεπτά να σιγοβράσει μέχρι να σφίξει λίγο πριν το σηκώσετε από τη φωτιά.

Step 9

Κόψτε το χοιρινό σε φέτες και περιχύστε το με τη σάλτσα. Τη γαρνιτούρα την αφήνουμε στη φαντασία σας!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστόψωμο

  • Red Velvet Cake

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *