Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

2020-12-13
  • Μερίδες : 6

Ingredients

  • 2 κιλά (περίπου) Χοιρινή Σπάλα για φούρνο
  • 600 γρ. Κάστανα (μισοβρασμένα και καθαρισμένα)
  • 2 Κρεμμύδια
  • 5 σκελίδες Σκόρδου (κομμένες στη μέση)
  • 150γρ. Λευκά Μανιτάρια
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Ζωμός Κρέατος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Γλυκό Κρασί
  • 2 κ.σ. Μέλι
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Αρχικά, πλένετε πολύ καλά τα Μανιτάρια και τα κόβετε σε 4-5 κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το Ελαιόλαδο και κοκκινίζετε το Κρέας απ' όλες τις πλευρές καλά. Το αφήνετε στην άκρη και στην ίδια κατσαρόλα σωτάρετε τα Κρεμμύδια και το Σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.

Step 2

Βάζετε ξανά το Κρέας στην κατσαρόλα, τα ψήνετε όλα μαζί 2-3 λεπτά και ρίχνετε το Κρασί. Περιμένετε 2 λεπτά να εξατμιστεί το Κρασί και προσθέτετε το Ζωμό Κρέατος. Αφήνετε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.

Step 3

Λαδώνετε καλά μία γάστρα και βάζετε μέσα το Κρέας, ΑλατοΠιπερώνετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα της κατσαρόλας. Το σκεπάζετε και το βάζετε στο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Όσο ψήνεται θα πρέπει να το περιχύσετε 2-3 φορές με το ζουμί του.

Step 4

Προσθέτετε τα Μανιτάρια και τα Κάστανα και αλείφετε το Κρέας με το Μέλι. Το αφήνετε να ψηθεί ξεσκέπαστο, μέχρι να μαλακώσει τελείως, προσέχοντας να μην απορροφηθούν όλα τα υγρά του. Αν στο τέλος έχει μείνει πολλή σάλτσα την μαζεύετε και τη βράζετε μέχρι να μείνει όση θέλετε.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χριστόψωμο

  • Red Velvet Cake

  • Eggnog (Έγκνογκ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *