Τσιπούρα Φούρνου με Ντομάτα

2018-08-25

Ingredients

  • 5 Τσιπούρες
  • 5 Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες,
  • 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. Ρίγανη
  • Χυμό από 2 Λεμόνια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό Κρασί
  • Αλάτι, Πιπέρι

Method

Step 1

Καθαρίζετε πολύ καλά τις Τσιπούρες από εντόσθια και λέπια.

Step 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Step 3

Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.

Step 4

Τοποθετήστε τις Ντομάτες πάνω από τη λαδόκολλα και προσθέστε το μισό Ελαιόλαδο, το Σκόρδο, λίγη Πάπρικα, λίγη Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι.

Step 5

Χαράζετε τις Τσιπούρες σε 2-3 σημεία, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και τις τοποθετείτε πάνω από τις Ντομάτες.

Step 6

Ραντίζετε το ψάρι με το υπόλοιπο Ελαιόλαδο, την υπόλοιπη Πάπρικα και Ρίγανη, το Κρασί, το Χυμό και το Ξύσμα του Λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.

Step 7

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά

Step 8

Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά

Average Member Rating

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *