Τουρλού (Μπριάμ) φούρνου με Μουστάρδα και Λεμόνι

2019-07-12
  • Μερίδες : 6

Ingredients

  • 5 Μελιτζάνες μεγάλες
  • 3 Καρότα μεγάλα
  • 6-8 Πατάτες μεγάλες
  • 1 μεγάλη κόκκινη Πιπεριά κέρατο
  • 6-8 Κολοκυθάκια μεγάλα
  • 1 ξερό Κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα γλυκιά
  • Λίγη Ρίγανη
  • Λίγος Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι Λευκό Κρασί
  • Χυμός 1 Λεμονιού
  • Αλάτι και Πιπέρι

Method

Step 1

Αρχικά, πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά. Κόβετε τις Μελιτζάνες και τις Πατάτες σε κύβους μεσαίου μεγέθους. Τα Καρότα, τα Κολοκυθάκια και τις Πιπεριές τα κόβετε σε ροδέλες.

Step 2

Σε ένα μπολ ρίχνετε το Ελαιόλαδο, το Κρασί, τη Ρίγανη, το χυμό Λεμονιού, το Σκόρδο, Αλάτι, Πιπέρι και μισό φλιτζάνι τσαγιού Νερό και ανακατεύετε καλά ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Step 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Step 4

Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ βάζετε όλα τα λαχανικά που έχετε ήδη κόψει και προσθέτετε το Κρεμμύδι. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε. Μετά τα περιχύνετε με το μείγμα του Ελαιόλαδου και πάλι τα ανακατεύετε καλά και τα πασπαλίζετε με τον Μαϊντανό.

Step 5

Βάζετε το φαγητό στο φούρνο να ψηθεί για 1 με 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και κυρίως οι Πατάτες και τα Καρότα. Όσο ψήνεται το Τουρλού προσθέτετε λίγο Νερό για να μην ξεραθούν ή καούν τα λαχανικά.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *