Ταχινόσουπα Αγιορείτικη

2020-02-27

Ingredients

  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού μικρό Ζυμαρικό (κριθαράκι ή πεπονάκι)
  • 6 κ.σ. Ταχίνι
  • Χυμός 1 Λεμονιού
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 8 φλιτζάνια του τσαγιού Νερό
  • 15 φύλλα Σέλινου ή Μαϊντανού (για το σερβίρισμα)
  • Κρουτόν (για το σερβίρισμα)

Method

Step 1

Βάζετε όλη την ποσότητα του Νερού σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε Αλάτι και βράζετε το Κριθαράκι (ή όποιο Ζυμαρικό έχετε επιλέξει) μέχρι να μαλακώσει, οπότε και το αποσύρετε από τη φωτιά. Κατόπιν, ρίχνετε το Ταχίνι σε ένα μπολ και προσθέτετε σιγά-σιγά το χυμό του Λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι μέχρι τα δύο υλικά να ενωθούν. Ρίχνετε κουταλιά -κουταλιά λίγο Νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το Ταχίνι να αραιώσει λίγο.

Step 2

Στη συνέχεια, προσθέτετε μικρή ποσότητα από το ζεστό ζουμί των Ζυμαρικών στο Ταχίνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε. Αφού αραιώσει αρκετά, ρίχνετε το αραιωμένο Ταχίνι μέσα στο ζεστό Νερό των Ζυμαρικών, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε από πάνω Πιπέρι. Πασπαλίζετε την ταχινόσουπα με τα Κρουτόν και τα φύλλα Σέλινου ή Μαϊντανού και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *