Σουφλέ Τυριών

2018-09-20
  • Μερίδες : 6
  • Χρόνος Ψησίματος : 30m

Ingredients

  • 300 γρ. τριμμένο Τυρί Φέτα
  • 300 γρ. τριμμένη Γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικη
  • 300 γρ. τριμμένο Κασέρι
  • 5 Αυγά
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • 500 ml φρέσκο Γάλα
  • 5 κ. σ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο επιπλέον Βούτυρο για επάλειψη του σκεύους

Method

Step 1

Σε μία κατσαρόλα βράζετε το Γάλα, σε χαμηλή φωτιά.

Step 2

Προσθέτετε το Σιμιγδάλι και το αφήνετε να πήξει, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει, μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

Step 3

Μόλις πήξει η κρέμα, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το Βούτυρο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Κατόπιν, χωρίζετε τα Αυγά, δηλαδή χτυπάτε χωριστά τους κρόκους ελαφρά με ένα πιρούνι και χώρια τα ασπράδια, καλύτερα στο μίξερ, ώστε να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.

Step 4

Ρίχνετε τους κρόκους και τα τριμμένα Τυριά στο μείγμα του Σιμιγδαλιού και ανακατεύετε πολύ καλά.

Step 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°-200° C.

Step 6

Προσθέτετε και τη μαρέγκα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, κάνοντας ελαφρές κινήσεις.

Step 7

Αδειάζετε το μείγμα σε πυρέξ αλειμμένο με Βούτυρο ή σε φόρμες του σουφλέ και ψήνετε στους 190°-200°C, για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *