Ριζότο με Κοτόπουλο και Πολύχρωμες Πιπεριές

2019-12-04

Ingredients

  • 1/2 Πιπεριά Κόκκινη
  • 1/2 Πιπεριά Πορτοκαλί
  • 1/2 Πιπεριά Πράσινη
  • 2 Φιλέτα στήθους Κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Ρύζι Μπασμάτι
  • 1 κ. σ. Μουστάρδα
  • Χυμός ενός μεγάλου Λεμονιού
  • Λίγος ξερός Βασιλικός
  • Λίγη Ρίγανη
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • 3 κ. σ. Ελαιόλαδο

Method

Step 1

Κόβετε τις Πιπεριές σε κύβους, το Κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το Αλατοπιπερώνετε.

Step 2

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το Ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο προσθέτετε τις Πιπεριές. Σωτάρετε τις Πιπεριές για ένα, περίπου, λεπτό και κατόπιν ρίχνετε και το Κοτόπουλο. Τα σωτάρετε όλα μαζί για άλλα πέντε λεπτά.

Step 3

Κατόπιν, προσθέτετε στο τηγάνι τη Μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Αμέσως μετά, ρίχνετε και τον Χυμό Λεμονιού, το Βασιλικό και τη Ρίγανη ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά.

Step 4

Ρίχνετε το Ρύζι και το ανακατεύετε για λίγο στην αρχή. Μετά το αφήνετε μέχρι να τραβήξει τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο λίγο νερό μέχρι να ψηθεί το Ρύζι. (Δοκιμάστε λίγο ρύζι για να δείτε αν έχει ψηθεί όσο το θέλετε εσείς.) Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε στο τηγάνι μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά που έχουν μείνει. Καλή σας Όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *