Ριγκατόνι Ογκρατέν

2019-11-05
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος Ψησίματος : 30m

Ingredients

  • 500 γρ. Ριγκατόνι
  • 2 φλιτζάνια Σάλτσα Ντομάτας
  • 250 γρ. Ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 200 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • Λίγο Ελαιόλαδο

Method

Step 1

Βράζετε τα Ριγκατόνι έτσι ώστε να γίνουν al dente (όχι πολύ βρασμένα) και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.

Step 2

Απλώνετε τα μισά Ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε από πάνω τη μισή Σάλτσα Ντομάτας και από πάνω τους επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα Ριγκατόνι και την υπόλοιπη Σάλτσα. Τα ραντίζετε με λίγο Ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα το Ζαμπόν και την Πιπεριά και ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Step 3

Πασπαλίζετε τα Ριγκατόνι με το Κεφαλοτύρι και τη Γραβιέρα. Τα ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μία ελαφριά κρούστα. Καλή σας Όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ζυμαρικά Bucatini all’ Amatriciana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *