Πανεύκολη Τάρτα Σοκολάτας

2019-07-13

Ingredients

  • 250 γρ. Μπισκότα τύπου Digestive κλασσικά
  • 90 γρ. Βούτυρο
  • 260 ml Κρέμα Γάλακτος
  • 200 γρ. Κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 100 γρ. Τυρί Κρέμα (για ζαχαροπλαστική ή μαγειρική)
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • Λίγη Κανέλα σκόνη

Method

Step 1

Για να φτιάξετε τη βάση της τάρτας αλέθετε τα Μπισκότα στο multi ώστε να γίνουν σκόνη και λιώνετε το Βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε πολύ καλά τη σκόνη των Μπισκότων με το λιωμένο Βούτυρο και στρώνετε το μείγμα τους σε ένα ταψί, έτσι ώστε η επιφάνειά τους να είναι λεία. Αφήνετε τη βάση στο ψυγείο για 10-20 λεπτά περίπου.

Step 2

Ζεσταίνετε την Κρέμα Γάλακτος για λίγο σε μέτρια φωτιά και μόλις πιάσει υψηλή θερμοκρασία χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την Κουβερτούρα. Ανακατεύετε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα και αμέσως μετά προσθέτετε το Τυρί Κρέμα, το Αλάτι και την Κανέλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.

Step 3

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το στρώνετε πάνω στη βάση των Μπισκότων και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου. Η Τάρτα είναι έτοιμη!

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *