Πανακότα με Καραμέλα

2020-06-20
  • Μερίδες : 8

Ingredients

  • Για την Πανακότα
  • 1/2 λίτρο Γάλα
  • 1/2 κιλό Κρέμα Γάλακτος (35 % λιπαρά)
  • 4 φύλλα Ζελατίνης
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 1 φιαλίδιο Βανίλια
  • 100 γρ. Amaretto
  • Για την Καραμέλα
  • 1 φλιτζάνι Zάχαρη
  • 1 κ.σ. Χυμός Λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι Νερό

Method

Step 1

Αφήστε τα φύλλα Ζελατίνης μέσα σε ένα μπωλ με κρύο νερό για μερικά λεπτά μέχρι να μουλιάσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά για την Πανακότα, εκτός από τα φύλλα Ζελατίνης, και τη βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει εντελώς η Ζάχαρη.

Step 2

Αφού τα υλικά βράσουν για λίγο, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα Ζελατίνης (τα οποία πρέπει να έχετε στραγγίξει με τα χέρια προηγουμένως) μέσα στο ζεστό μείγμα.

Step 3

Ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η Ζελατίνη, το αδειάζετε σε 8 μπωλάκια, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Step 4

Καλό είναι να φτιάξετε την Καραμέλα όταν θα είναι έτοιμη η Πανακότα να βγει από το ψυγείο. Βάζετε τη Ζάχαρη, το Νερό και το Χυμό Λεμονιού σε μια κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το χρώμα τους σκούρο χρυσαφί.

Step 5

Όταν η Πανακότα είναι έτοιμη, αναποδογυρίζετε τα μπωλάκια σε πιατάκια, την περιχύνετε από πάνω με την Καραμέλα και σερβίρετε. Αν η Πανακότα δεν βγαίνει εύκολα από τα μπωλάκια, τοποθετήστε τα για πολύ λίγο μέσα σε ένα σκεύος με καυτό νερό (προσοχή, το νερό να τα φτάνει μέχρι τη μέση περίπου) ώστε να ξεκολήσει το υλικό από τα τοιχώματα πιο εύκολα όταν τα αναποδογυρίσετε.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *