Ντοματοκεφτέδες

2017-04-20

Ingredients

  • 5 ώριμες και σφιχτές Ντομάτες
  • 2 ξερά Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 φρέσκα Kρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • ½ ματσάκι φρέσκος Δυόσμος (ψιλοκομμένος)
  • 2 κ.σ. Ρίγανη
  • 2 κ.σ. Θυμάρι
  • 1 Αυγό (χτυπημένο)
  • 1 φλ. Κεφαλοτύρι πικάντικο (τριμμένο)
  • 4-5 κ.σ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Method

Step 1

Αφαιρούμε τα πολλά σπόρια από τις Ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουνε καλά

Step 2

Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα Κρεμμύδια, Ξερά και Φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τη Ρίγανη, το Θυμάρι, το Δυόσμο, επίσης το Τυρί, το Αυγό και Αλατοπιπερώνουμε.

Step 3

Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το Αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό

Step 4

Ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά

Step 5

Αφήνουμε τους Ντοματοκεφτέδες μας σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.