Νοστιμότατη Πίτα με Μερέντα

2017-05-18

Ingredients

  • μισό κιλό Αλεύρι
  • 30 γρ. Μαγιά
  • 2 Αυγά
  • 180 γρ. Γάλα
  • 30 γρ. Βούτυρο
  • 70 γρ. Ζάχαρη
  • 400 γρ. Μερέντα

Method

Step 1

Φτιάχνουμε μια Ζύμη με το Αλεύρι, τη Μαγιά, τα Αυγά, το Γάλα,το Βούτυρο και τη Ζάχαρη με αυτή τη σειρά.

Step 2

Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει

Step 3

Χωρίζουμε τη Ζύμη σε 4 κομμάτια και κάνουμε 4 μπάλες. Απλώνουμε την πρώτη μπάλα και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε πάνω της Μερέντα.

Step 4

Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες μπάλες (φτιάχνουμε δηλαδή, 4 στρώσεις Ζύμης με 3 στρώσεις Μερέντα ενδιάμεσα)

Step 5

Στη μέση σημαδεύουμε με ένα ποτήρι

Step 6

Κόβουμε 18 κομμάτια ακτινωτά και μετά τα στριφώνουμε ένα ένα

Step 7

Την αφήνουμε 15 λεπτά να "ξεκουραστεί" κι έπειτα την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

Comments (2)

  1. posted by Ιωάννα Γλύκα on 12 Απριλίου, 2020

    Ευχαριστω πολυ!!! Τα παιδιά το λατρεψαν!!!

  2. posted by Παναγιώτης on 30 Απριλίου, 2021

    Πωπωπω τί ωραίο θα το κάνω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.