Νοστιμότατη Πίτα με Μερέντα

2017-05-18

Ingredients

  • μισό κιλό Αλεύρι
  • 30 γρ. Μαγιά
  • 2 Αυγά
  • 180 γρ. Γάλα
  • 30 γρ. Βούτυρο
  • 70 γρ. Ζάχαρη
  • 400 γρ. Μερέντα

Method

Step 1

Φτιάχνουμε μια Ζύμη με το Αλεύρι, τη Μαγιά, τα Αυγά, το Γάλα,το Βούτυρο και τη Ζάχαρη με αυτή τη σειρά.

Step 2

Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει

Step 3

Χωρίζουμε τη Ζύμη σε 4 κομμάτια και κάνουμε 4 μπάλες. Απλώνουμε την πρώτη μπάλα και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε πάνω της Μερέντα.

Step 4

Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες μπάλες (φτιάχνουμε δηλαδή, 4 στρώσεις Ζύμης με 3 στρώσεις Μερέντα ενδιάμεσα)

Step 5

Στη μέση σημαδεύουμε με ένα ποτήρι

Step 6

Κόβουμε 18 κομμάτια ακτινωτά και μετά τα στριφώνουμε ένα ένα

Step 7

Την αφήνουμε 15 λεπτά να "ξεκουραστεί" κι έπειτα την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Comment (1)

  1. posted by Ιωάννα Γλύκα on 12 Απριλίου, 2020

    Ευχαριστω πολυ!!! Τα παιδιά το λατρεψαν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *