Μυδοπίλαφο

2016-10-28

Ingredients

  • μισό κιλό Μύδια
  • 1 ποτηράκι λευκό Κρασί
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 1,5 ποτήρι του νερού Ρύζι τύπου bonnet
  • μισό φλιτζάνι Ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι χυμό Ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ Ντομάτας
  • 1 μικρή κόκκινη Πιπεριά
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο Άνηθο
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο Μαϊντανό
  • 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια
  • 2,5 ποτήρια Νερό
  • Αλάτι/Πιπέρι

Method

Step 1

Πρώτα πλένετε πάρα πολύ καλά τα μύδια και τα αφήνετε να στραγγίξουν.

Step 2

Κατόπιν ψιλοκόβετε τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Κόβετε και την πιπεριά σε ροδέλες.

Step 3

Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τις πιπεριές σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις μαραθούν ρίχνετε μέσα και τα μύδια, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να τσιγαριστεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί.

Step 4

Ρίχνετε μέσα το χυμό ντομάτας και τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με μία ελαφρώς πηχτή σάλτσα.

Average Member Rating

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *