Γεμιστά

2016-10-19

Ingredients

  • 7 πιπεριές
  • 8 ντομάτες
  • 2 κούπες χυμό ντομάτας
  • 2-3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 12 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 κούπες λάδι
  • 3 κουταλιές κουκουνάρι
  • ½ κούπα μαύρες σταφίδες
  • Κανέλλα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί

Method

Step 1

Ξεκινάτε αδειάζοντας τις ντομάτες και τις πιπεριές από το περιεχόμενό τους προσέχοντας να μην κοπούν τα καπάκια τους. Το χυμό από τις ντομάτες τον κρατάμε και αν δεν γεμίσει 2 κούπες προσθέτουμε κι άλλο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Step 2

Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια με τον άνηθο και αφού μαραθούν λίγο σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τη ντομάτα, τον πελτέ και ένα ποτήρι νερό. Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι, και τα αφήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σηκώνετε τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ρύζι ωμό ανακατεύοντας το καλά

Step 3

Κατόπιν αρχίζετε να γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές, όχι όμως μέχρι επάνω για να μην ξεχειλίσουν όταν ψηθούν, και κλείνετε τα καπάκια τους. Τα σκεπάζετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα κάνετε μερικές τρυπούλες με ένα πιρούνι, και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 45 λεπτά περίπου. Αμέσως μετά τα ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά. Είστε έτοιμοι!

Average Member Rating

(4.9 / 5)

4.9 5 7
Rate this recipe

7 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *