Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Μελιτζάνες

2018-04-10

Ingredients

  • Για το κρέας:
  • 1 κιλό Στήθος Μόσχου ή Ελιά κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια Κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • μισή κούπα Ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι Κόκκινο Κρασί
  • 1 κούπα ελαφρώς συμπυκνωμένο Χυμό Ντομάτας
  • 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • Για τις μελιτζάνες:
  • 3-4 Μελιτζάνες
  • 1 μέτρια Κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μισή κούπα Ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ελαφρώς συμπυκνωμένο Χυμό Ντομάτας
  • 1 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • Αλάτι / Πιπέρι

Method

Step 1

Κρέας: Σωτάρετε στο Ελαιόλαδο το Κρεμμύδι, το Σκόρδο και τις Πιπεριές για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το Κρέας και το σωτάρετε κι αυτό μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Σβήνετε με το Κρασί.

Step 2

Προσθέτετε το Χυμό Ντομάτας, ανακατεύετε καλά και μετά ρίχνετε τόσο νερό όσο να σκεπάσει καλά το κρέας και το βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 1/2 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Step 3

Μετά από μερικά λεπτά βρασμού αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον Πελτέ ανακατεύοντας πολύ καλά.

Step 4

Μελιτζάνες: Κόβετε τις Μελιτζάνες σε μεσαίου μεγέθους κύβους.

Step 5

Σωτάρετε στο Ελαιόλαδο το Κρεμμύδι, το Σκόρδο και τις Πιπεριές για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και μετά προσθέτετε τις Μελιτζάνες για να σωταριστούν κι αυτές για λίγο.

Step 6

Προσθέτετε το Χυμό Ντομάτας και 1 1/2 ποτήρι νερό και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνετε τον Πελτέ και ανακατεύετε καλά. Τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και προσέχετε να μην ρουφήξουν το ζουμί τους.

Step 7

Λίγο πριν τις σηκώσετε από τη φωτιά προσθέτετε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα του κρέατος που έχετε ήδη μαγειρέψει και τις αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά ακόμα. Σερβίρονται δίπλα στο κρέας.

Step 8

Σημείωση: Αν θέλετε το κρέας να είναι λιγότερο λιπαρό ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το λίπος από πάνω του. Καλή σας όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *