Μελιτζάνες γεμιστές με Γραβιέρα

2019-11-26
  • Μερίδες : 4

Ingredients

  • 2 μεγάλες Mελιτζάνες φλάσκες
  • 250 γρ. Γραβιέρα
  • 3 Αυγά
  • 150 ml φρέσκο Γάλα
  • 100 γρ. Αλεύρι
  • 200 γρ. Γαλέτα (τριμμένη Φρυγανιά)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι

Method

Step 1

Πλένετε καλά τις Μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες περίπου του 1,5 εκατοστού και τις αλατοπιπερώνετε. Βάζετε 4-5 κ.σ. Ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το Λάδι, ρίχνετε μέσα τις Μελιτζάνες. Τις τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και τις ακουμπάτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό Λάδι.

Step 2

Αφήνετε τις Μελιτζάνες να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια παίρνετε δύο φέτες Μελιτζάνας και τοποθετείτε ανάμεσά τους ένα κομμάτι Γραβιέρα, τόσο όσο περίπου και η διάμετρός των φετών. Πιέζετε τις φέτες με τη Γραβιέρα ανάμεσα στα χέρια σας μέχρι να κολλήσουν ελαφρώς. Φτιάχνετε δηλαδή, σαντουϊτσάκια Μελιτζάνας.

Step 3

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα Αυγά με το Γάλα και το Αλατοπίπερο, σε ένα άλλο τοποθετείτε το Αλεύρι και σε ένα τρίτο τη Γαλέτα. Αλευρώνετε τα σαντουϊτσάκια Μελιτζάνας και στη συνέχεια τα βουτάτε στο Αυγό. Τέλος, τα περνάτε από τη Γαλέτα μέχρι να παναριστούν πολύ καλά.

Step 4

Βάζετε 3-4 δάχτυλα Ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά το Ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα παναρισμένα σαντουϊτσάκια και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρετέ τα σε χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει το περιττό λάδι, και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Σερβίρονται ζεστά-ζεστά!

Step 5

Εναλλακτικά: Εάν θέλετε να γλιτώσετε τις θερμίδες του τηγανίσματος αλλά και να δημιουργήσετε ένα πιο ελαφρύ πιάτο μπορείτε να ψήσετε τις φέτες Μελιτζάνας στον φούρνο και μετά να φτιάξετε τα σαντουϊτσάκια με τη Γραβιέρα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το αλεύρωμα και το πανάρισμα και ψήνετε τα σαντουϊτσάκια Μελιτζάνας στον φούρνο για 10 λεπτά από κάθε πλευρά στους 190ο C.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστόψωμο

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *