Μανιταρόπιτα

2020-01-19

Ingredients

  • 1 πακέτο Χωριάτικο Φύλλο
  • 600 γρ. διάφορα Μανιτάρια της αρεσκείας σας
  • 2 Καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο Βούτυρο
  • 3 κ.σ. Αλεύρι
  • 1 ½ ποτήρι νερού Γάλα
  • 2 Αυγά
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού Κασέρι χοντροτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
  • 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Πλένετε πολύ καλά τα Μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε. Ξεφλουδίζετε τα Καρότα και τα τρίβετε στον τρίφτη. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα Μανιτάρια μαζί με τα Καρότα, προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.

Step 2

Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο Βούτυρο μαζί με το Αλεύρι σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά ανακατεύοντάς τα. Προσθέτετε το Γάλα, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα.

Step 3

Αποσύρετε τη Μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέτετε τα Αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για λίγο ακόμα. Ρίχνετε έπειτα το Μοσχοκάρυδο, το Κασέρι, το φρεσκοτριμμένο Πιπέρι και τέλος τα Μανιτάρια με τα Καρότα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν στο μείγμα το οποίο αποτελεί τη γέμιση της μανιταρόπιτας.

Step 4

Παίρνετε μία λαμαρίνα φούρνου, τη λαδώνετε και τοποθετείτε 3 Φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζετε πάνω τους τη γέμιση, την απλώνετε με μία σπάτουλα και τη σκεπάζετε με άλλα 3 Φύλλα, τα οποία λαδώνετε επίσης. Με ένα μαχαίρι χαράζετε την πίτα σε μερίδες και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά στους 180ο C μέχρι να πάρουν τα φύλλα ένα χρυσαφί χρώμα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *