Μακαρονάδα με Θαλασσινά

2019-04-01
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος Ψησίματος : 30m

Ingredients

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο 6 ή 7
  • 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή Πιπεριά
  • 300 γρ. Μύδια, Στρείδια και Αχιβάδες
  • 12 Γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος
  • 300 γρ. Καλαμάρι
  • 400 γρ. Ντομάτα τριμμένη
  • 100 ml λευκό Κρασί
  • ¼ ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ ματσάκι Βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Method

Step 1

Καθαρίζετε καλά τα θαλασσινά.

Step 2

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνετε 2 κ.σ. Ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί λίγο σωτάρετε το Σκόρδο και την Πιπεριά, την οποία και πετάτε στη συνέχεια.

Step 3

Προσθέτετε τα Μύδια, τα Στρείδια και τις Αχιβάδες και κλείνετε το καπάκι για 3-4 λεπτά.

Step 4

Όσα οστρακοειδή δεν ανοίξουν, πετάξτε τα.

Step 5

Αφαιρείτε από το τηγάνι τα οστρακοειδή, τα βάζετε στην άκρη και προσθέτετε τις Γαρίδες και το Καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες και τα αφήνετε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.

Step 6

Σβήνετε με το Κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτετε τη Ντομάτα.

Step 7

Αλατοπιπερώνετε κι αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Step 8

2 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ρίχνετε τα οστρακοειδή, το Βασιλικό και το Μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Step 9

Παράλληλα, ετοιμάζετε τα ζυμαρικά. Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζετε να βράσει σε δυνατή φωτιά.

Step 10

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτετε λίγο Αλάτι και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε με μια κουτάλα και τα αφήνετε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Step 11

Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *