Κρεμ Μπρουλέ

2021-10-15

Ingredients

  • 580 ml Κρέμα Γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 200 ml φρέσκο Γάλα πλήρες
  • 7 Κρόκοι Αυγών
  • 125 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι Βανίλια (σκισμένο κατά μήκος )
  • Ζάχαρη για το καραμέλωμα της επιφάνειας

Method

Step 1

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την Κρέμα Γάλακτος και το Γάλα. Σκίζετε κατά μήκος το κλωνάρι της Βανίλιας με ένα μαχαίρι το οποίο προσθέτετε στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε όλα τα υλικά μαζί.

Step 2

Σ' ένα μπολ ανακατεύετε καλά με σύρμα τους Κρόκους μαζί με τη Ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας, αλλά πριν αρχίσει να βράζει, το αδειάζετε στο μπολ με το μείγμα Κρόκων-Ζάχαρης. Ανακατεύετε πολύ καλά και αφαιρείτε το κλωνάρι της Βανίλιας.

Step 3

Ισομοιράζετε το μείγμα της κρέμας σε πυρίμαχα μπολ. Στην συνέχεια, βάζετε τα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτετε λίγο νερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και αφήνετε τις κρεμούλες να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου.

Step 4

Τις αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν πασπαλίζετε την επιφάνεια κάθε κρέμας με Ζάχαρη. Με ένα φλόγιστρο καίτε τη Ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *