Κουραμπιέδες

2019-12-17

Ingredients

  • 600 γρ. Βούτυρο Γάλακτος (αιγοπρόβειο ή αγελαδινό)
  • 250 γρ. Αμύγδαλα
  • ½ κ.γ. Baking Powder
  • 1 πρέζα Βανίλια
  • 220 γρ. Άχνη Ζάχαρη
  • 50 γρ. μαύρο Ρούμι ή Κονιάκ
  • 1.200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Επιλέον Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα

Method

Step 1

Απλώνετε τα Αμύγδαλα σε μία λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 160οC (σε προθερμασμένο φούρνο) έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και κατόπιν τα χοντροκόβετε.

Step 2

Χτυπάτε στο μίξερ το Βούτυρο με την Άχνη Ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά περίπου. Όσο περισσότερο τα χτυπήσετε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη και πιο αφράτοι οι κουραμπιέδες.

Step 3

Ρίχνετε το Αλεύρι, το Baking Powder και την Βανίλια στο μείγμα Βουτύρου-Άχνης σταδιακά. Προσθέτετε τα Αμύγδαλα και στη συνέχεια το Ρούμι ή το Κονιάκ. Συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά σε πιο χαμηλή ταχύτητα.

Step 4

Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 3 εκ. πιέζοντας με το δάχτυλό σας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.

Step 5

Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, τους αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάτε μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ με Άχνη Ζάχαρη. Κατόπιν, τους τοποθετείτε σε μία πιατέλα σε μια σειρά και πασπαλίζετε με την Άχνη Ζάχαρη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μερικές φορές.

Step 6

TIPS: Όσο πιο αφράτο γίνει το μείγμα του Βουτύρου, τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν οι κουραμπιέδες και αυτό επιτυγχάνεται με το πολύ δυνατό χτύπημα του Βουτύρου με τη Ζάχαρη. Όμως μόλις προσθέσετε το Αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνει αργό και σε χαμηλή ταχύτητα έτσι ώστε να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.

Step 7

Οι κουραμπιέδες πρέπει να ψήνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, και όχι για πάρα πολλή ώρα, για να μην σκληρύνουν. Τους βγάζετε λοιπόν από το φούρνο όταν έχουν ακόμα λευκό χρώμα.

Step 8

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να ζαχαρωθούν όταν έχουν κρυώσει. Όταν είναι ζεστοί η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα κάπως σκληρό υπόστρωμα που δεν είναι ευχάριστο στη γεύση.

Step 9

Προσπαθήστε να τους διατηρείτε κλεισμένους αεροστεγώς για να μην πάρουν υγρασία και μπαγιατέψουν. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται για αρκετό καιρό. Καλές γιορτές!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστόψωμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *