Κοτόπουλο Φούρνου με Κρεμμύδια και Πατατούλες

2019-07-30
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος Ψησίματος : 60m

Ingredients

  • Για τη Μαρινάδα
  • 2 κ.σ. Μέλι
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Κύβος Ζωμός Κότας
  • Για το Κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο Κοτόπουλο (ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες)
  • 1 κιλό Πατάτες baby (κομμένες στη μέση)
  • 6 μικρά Κρεμμύδια (καθαρισμένα)
  • 2 κλωνάρια φρέσκο Δεντρολίβανο
  • 150 ml Ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό Νερό
  • Αλάτι / Πιπέρι

Method

Step 1

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη Mαρινάδα. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ τον Kύβο Κότας μαζί με το Eλαιόλαδο και το Mέλι, έτσι ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Step 2

Αλατοπιπερώνετε το Κοτόπουλο και το αλείφετε, εσωτερικά και εξωτερικά, με τα 2/3 της Μαρινάδας. Ανασηκώνετε την πέτσα του και το αλείφετε και κάτω από αυτήν, με την υπόλοιπη μαρινάδα.

Step 3

Τοποθετείτε το Κοτόπουλο σε ένα ταψί και απλώνετε γύρω του τις Πατάτες και τα Κρεμμύδια.

Step 4

Προσθέτετε το Δεντρολίβανο και περιχύνετε με το Ελαιόλαδο και το Νερό.

Step 5

Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 50΄-60'. Για να δείτε πως προχωράει το ψήσιμο, μπορείτε να τρυπάτε βαθιά το κοτόπουλο με ένα πιρούνι.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *