Κέικ Ανάμικτο

2016-10-28

Ingredients

  • 1 Φαρίνα απ
  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 440 γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αβγά
  • 200 ml Γάλα
  • 60 ml Χυμό Πορτοκάλι
  • Ξύσμα Πορτοκαλιού
  • 1 Βανίλια
  • Λίγο Κονιάκ
  • 25 γρ. Κακάο

Method

Step 1

Χτυπάω καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Step 2

Μετά ρίχνω ένα-ένα τα αβγά,το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια

Step 3

Τέλος ρίχνω εναλλάξ αλεύρι, γάλα και χυμό (λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, λίγο χυμό και ξανά λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, λίγο χυμό κτλ.) και το χτυπάμε για ένα λεπτάκι

Step 4

Για να το κάνουμε ανάμικτο ανακατεύουμε το κακάο μας με 4-5 κουταλιές της σούπας γάλα μέχρι να γίνει πάστα

Step 5

Ρίχνουμε το μισό λευκό μίγμα σε βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη φόρμα και στο άλλο μισό ρίχνουμε την πάστα κακάο και ανακατεύουμε για λίγα δεύτερα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα στη φόρμα μας και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι

Step 6

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά (αναλόγως το φούρνο)

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

6 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Comments (3)

  1. posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΤΣΟΣ on 17 Νοεμβρίου, 2016

    Τέλειο…………..να το δοκιμάσετε!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. posted by Σοφία Ψωμιάδου on 10 Δεκεμβρίου, 2016

    Το κέικ ανάμεικτο είναι υπέροχο! Μου αρέσει πάρα πολύ! Τα παιδιά ξετρελαινονται επίσης!
    Τη βαθμολογώ με άριστα 10!
    Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καταπληκτικά σας δώρα!
    Καλές γιορτές!

  3. posted by Πετρούλα Φιλίππου on 11 Δεκεμβρίου, 2016

    To Κέικ Ανάμικτο είναι το αγαπημένο μου!! Μου αρέσουν πολύ τα κέικς και αυτό είναι φανταστικό!! Facebook: Πετρούλα Φιλίππου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *