Εύκολη Βασιλόπιτα

2019-12-27

Ingredients

  • 500 γρ. Aλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 μεγάλα Αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κρυσταλλική Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Baking Powder
  • 1 κ.σ. Άρωμα υγρής Βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα Καρύδια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Αμύγδαλα ανάλατα, ασπρισμένα και κομμένα μακρόστενα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Κονιάκ (ζεστό)
  • 250 ml Γάλα
  • 1 κ.γ. Ξύσμα Πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Χυμός Πορτοκαλιού
  • Επιπλέον Βούτυρο και λίγο Αλεύρι για το ταψί
  • Για τη διακόσμηση
  • Άχνη Ζάχαρη
  • Χρωματιστή Ζάχαρη

Method

Step 1

Ξεκινήστε αλείφοντας ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 26-28εκ., με Βούτυρο και πασπαλίζοντάς το με λίγο Αλεύρι. Κατόπιν, περιχύνετε τις Σταφίδες με το ζεστό Κονιάκ και τις αφήνετε να μουλιάσουν. Πασπαλίζετε τους Ξηρούς Καρπούς με λίγο Αλεύρι και τους αφήνετε στην άκρη.

Step 2

Ρίχνετε το Βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε μαζί με τη Ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η Ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε ένα-ένα τα Αυγά, το Άρωμα Βανίλιας και το Ξύσμα Πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε το Γάλα και τον Χυμό Πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο-λίγο το Αλεύρι το οποίο θα πρέπει ήδη να έχετε ανακατέψει με το Baking Powder. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε μέσα του τις Σταφίδες και τους Ξηρούς Καρπούς. Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170˚C.

Step 3

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ρίχνετε μέσα το φλουρί, το οποίο μην ξεχάσετε να τυλίξετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε την βασιλόπιτα στους 180ο C για 55-60 λεπτά περίπου. Την ξεφορμάρετε και την αφήνετε να κρυώσει καλά. Την διακοσμείτε πασπαλίζοντάς την με την Άχνη Ζάχαρη και κάνοντας από πάνω της σχέδια με τη χρωματιστή Ζάχαρη.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστόψωμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *