Γαρίδες Τηγανητές

2020-03-01

Ingredients

  • 1 κιλό Γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες (Γάμπαρη ή όποιο άλλο μέγεθος προτιμάτε)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Καλαμποκάλευρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο (ή όποιο Λάδι προτιμάτε για τηγάνισμα)
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Method

Step 1

Εάν οι Γαρίδες είναι μεγάλου μεγέθους μπορείτε να τις καθαρίσετε. Χαράσσετε λίγο την πλάτη τους κατά μήκος και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρείτε το εντεράκι τους (τη μαύρη γραμμούλα). Στις μικρές Γαρίδες δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Τις πλένετε πολύ καλά και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό σκεύος.

Step 2

Ενώνετε τα δύο είδη Αλευριού, ρίχνετε μέσα λίγο Πιπέρι και λίγο Αλάτι και ανακατεύετε. Αλευρώνετε τις Γαρίδες μία-μία και τινάζετε από πάνω τους το περίσσιο Αλεύρι.

Step 3

Βάζετε το Λάδι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και μόλις είναι έτοιμο, τις τηγανίζετε (και πάλι σε δυνατή φωτιά). Όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, μετά από 2-3 λεπτά περίπου, τις γυρνάτε για να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 λεπτά περίπου.

Step 4

Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίξουν για λίγη ώρα σε χαρτί κουζίνας. Καλή σας Όρεξη!

Step 5

TIPS: 1. Οι Γαρίδες είναι πιο νόστιμες και τραγανές εάν τηγανιστούν με το κέλυφος. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το αν σας αρέσουν αποφλοιωμένες ή ολόκληρες. 2. Μην τηγανίσετε πολλές Γαρίδες μαζί γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους. 3. Τα θαλασσινά, γενικότερα, δεν πρέπει να τηγανίζονται για πολύ ώρα επειδή γίνονται σκληρά.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *