Αυγοφέτες Γλυκές

2018-09-09

Ingredients

  • 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο Ψωμί (περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια)
  • 1 φλ. Γάλα
  • 3 Αυγά
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Μέλι ή κρυσταλλική Ζάχαρη
  • Κανέλα

Method

Step 1

Κόβουμε το Ψωμί σε φέτες πάχους 2 περίπου εκατοστά.

Step 2

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα Αυγά, το Αλάτι και το Γάλα, έτσι ώστε να γίνουν ένας χυλός.

Step 3

Βάζουμε λίγο Σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και μόλις ζεσταθεί αρκετά, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει.

Step 4

Κρατάμε την Αυγοφέτα για λίγα δευτερόλεπτα πάνω από το μπολ για να στραγγίξει ελαφρά και μετά την ρίχνουμε στο τηγάνι.

Step 5

Τηγανίζουμε κάθε Αυγοφέτα για 2-3′ και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να ροδίσουν.

Step 6

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.

Step 7

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο περιχύνοντας τες με λίγο Μέλι (ή ρίχνοντας λίγη Ζάχαρη) και πασπαλίζουμε με Κανέλα.

Step 8

Εναλλακτικά: Μπορείτε από πάνω να προσθέσετε φρέσκα φρούτα ή ακόμα και παγωτό ή και τα δύο!

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *