Αρνάκι Πικάντικο με Λαχανικά και Σάλτσα Μελιού

2020-03-07

Ingredients

  • 1 κιλό Αρνάκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 20-25 Κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 10 μέτρια Καρότα (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. Corn Flour
  • 600 γρ. Zωμός Κρέατος
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Μέλι
  • 300 γρ. Ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες)
  • 5 σκελίδες Σκόρδο (χοντροκομμένο)
  • 1 κ.γ. Κύμινο
  • 1 κ.γ. Κόλιανδρο
  • 8 κ.σ. λευκό Κρασί
  • ½ κιλό Ντομάτες
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Ρίχνετε το Ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτετε το Αρνάκι και το σωτάρετε. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τα Κρεμμυδάκια, το Σκόρδο και τα Καρότα. Τα σωτάρετε για 5 λεπτά και μετά τα αδειάζετε σε ένα ταψί.

Step 2

Σε ένα γουδί χτυπάτε το Κύμινο με το Κόλιανδρο και με αυτό το μείγμα αλείφετε το Αρνάκι.

Step 3

Διαλύετε το Corn Flour στο Ζωμό Κρέατος μαζί με το Κρασί και το Μέλι και τα σιγοβράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 2 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί με το Αρνάκι.

Step 4

Πλένετε τις Ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε ροδέλες και μετά τις απλώνετε πάνω στο Κρέας και τα υπόλοιπα υλικά.

Step 5

Από πάνω σκορπίζετε τις Ελιές Καλαμών και ΑλατοΠιπερώνετε.

Step 6

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήνετε το φαγητό για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το Αρνάκι.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *