Αγκινάρες αλά Πολίτα με Αρακά

2019-04-22
  • Μερίδες : 4

Ingredients

  • 8 φρέσκιες (καθαρισμένες) ή κατεψυγμένες Αγκινάρες
  • 3 Πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα (μεγάλα) κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 3 μεγάλα Καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 500 γρ. φρέσκος καθαρισμένος Αρακάς (ή κατεψυγμένος)
  • 4-5 κλωνάρια Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 2 Λεμόνια
  • 100 ml Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό Νερό
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Method

Step 1

Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες Αγκινάρες θα πρέπει πρώτα να τις καθαρίσετε αφαιρώντας τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, το εσωτερικό τους χνούδι με ένα κουταλάκι και κόβοντας το κοτσάνι τους. Μετά, μέχρι να τις μαγειρέψετε τις αφήνετε μέσα σε ένα μπωλ με νερό και χυμό 1 Λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Step 2

Βάζετε το Ελαιόλαδο σε μια ρηχή, πλατιά κατσαρόλα και αφού κάψει σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα Κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε για να μαραθούν χωρίς όμως να τα αφήσετε να ροδίσουν.

Step 3

Μετά από 4 λεπτά ρίχνετε τα Καρότα. Τα σοτάρετε όλα μαζί για 4-5 λεπτά και μετά προσθέτετε τις Αγκινάρες και τις Πατάτες. Σοτάρετε για άλλα 4-5 λεπτά

Step 4

Προσθέτετε τον Αρακά και μετά από 2 λεπτά ρίχνετε το ζεστό Νερό. Καπακώνετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτούν όλα για 20 λεπτά.

Step 5

Κατόπιν, σε ένα μπολ βάζετε το Αλεύρι και ρίχνετε μια κουτάλα από το ζουμί των λαχανικών που βράζουν. Ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να πήξει και το ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κατσαρόλα κουνώντας την απαλά και κυκλικά για να απλωθεί σε όλο το φαγητό.

Step 6

Προσθέτετε τον Άνηθο και τον χυμό 1 Λεμονιού, Αλάτι και Πιπέρι. Aφήνετε να βράσουν για άλλα 5-10 λεπτά περίπου, σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό, δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι τις Αγκινάρες και τον Αρακά, ώστε να δείτε εάν έχουν ψηθεί καλά. Εάν ναι, Καλή σας Όρεξη!

Step 7

Tip: Εάν αγαπάτε το Ελαιόλαδο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ωμό από πάνω όταν σερβίρετε τις Αγκινάρες.

 

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *