Καρμπονάρα γνήσια (χωρίς κρέμα γάλακτος)

2016-11-13

Ingredients

  • ½ κιλό Μακαρόνια
  • 30 γραμ. Βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
  • 130 γραμ. Μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 6 κουτ. σούπας Λευκό Κρασί
  • 4 Κρόκοι Αβγών
  • 5 κουτ. σούπας λεπτοτριμμένη Παρμεζάνα
  • 2 κουτ. σούπας λεπτοτριμμένο Κεφαλοτύρι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Method

Step 1

Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο

Step 2

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν, τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο

Step 3

Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια, ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά

Step 4

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους. Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και 8 κουταλιές μακαρονόζουμο.

Step 5

Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον και ανακατεύετε. Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα

Step 6

Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα. Πασπαλίζετε με πιπέρι και λίγο μαϊντανό.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 13
Rate this recipe

13 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Comments (7)

  1. posted by maria on 17 Νοεμβρίου, 2016

    ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. posted by Σταυρούλα Αλτιπαρμάκη on 10 Δεκεμβρίου, 2016

    Λατρευω τις μακαρονάδες ιδιαίτερα τη καρμπονάρα!!!!Αυτή δεν έχει κρέμα γάλακτος οπότε θα είναι ελαφριά! !!Τελειααααααα συνταγή!!!

  3. posted by φωτεινη τσουλελη on 10 Δεκεμβρίου, 2016

    τρελενομαι αριστα

  4. posted by Χριστίνα on 11 Δεκεμβρίου, 2016

    Τέλεια συνταγή και εύκολη.

  5. posted by Xristina Konstantinidou on 11 Δεκεμβρίου, 2016

    τελεια συνταγη !!

  6. posted by Κυριακή on 11 Δεκεμβρίου, 2016

    Τελεια συνταγή

  7. posted by Χρυσα on 12 Δεκεμβρίου, 2016

    Μου τρέχουνε τα σάλια!!!!!!!!

Γράψτε απάντηση στο Σταυρούλα Αλτιπαρμάκη Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *