Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

2019-12-16
  • Μερίδες : 40

Ingredients

  • 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 Αυγά
  • 75 γρ. 'Αχνη Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Baking Powder
  • 1 Βανίλια
  • Για τη διακόσμηση:
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού Άχνη Ζάχαρη
  • Χυμός 1 Λεμονιού
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Method

Step 1

Ρίχνετε όλα τα υλικά, εκτός από τα Αυγά, στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύετε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα των γάντζων και όταν το μείγμα μοιάζει σαν ψίχουλα, προσθέτετε ένα-ένα τα Αυγά. Ζυμώνετε με τα χέρια σας με γρήγορες κινήσεις. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την τυλίγετε με μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Step 2

Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας σας και πάνω της ανοίγετε λίγο-λίγο τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C. Κόβετε τα μπισκότα με κουπ πάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα και τα απλώνετε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό, χρυσαφένιο χρώμα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Step 3

Ξεκινήστε να ετοιμάζετε το γλάσο: ρίχνετε το Χυμό Λεμονιού μαζί με την Άχνη Ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο αλλά παχύρευστο μίγμα. Βουτάτε ένα-ένα τα μπισκότα στο γλάσο και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε σχάρα.

Step 4

Εναλλακτικά: Αν θέλετε να διακοσμήσετε τα μπισκότα με διάφορα χρώματα, τότε μοιράζετε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολάκια, ανάλογα με το πόσα χρώματα επιθυμείτε να έχετε. Ρίχνετε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ και ανακατεύετε. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με όποιο σχέδιο φαντάζεστε και τέλος τα αφήνετε να στεγνώσουν. Καλά Χριστούγεννα!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *