Τιραμισού (χωρίς αυγά)

2020-01-28
  • Μερίδες : 12

Ingredients

  • 300 γρ. Κρέμα Γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 500 γρ. Τυρί Μασκαρπόνε
  • 120 γρ. Άχνη Ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Λικέρ με γεύση πικραμύγδαλου ή Κονιάκ
  • 40-45 Μπισκότα Σαβουαγιάρ
  • 4-5 φλιτζάνια διπλό Εσπρέσο σκέτο (κρύο)
  • 100 - 125 γρ. Κουβερτούρα (χοντροτριμμένη)
  • 125 γρ. Κακάο

Method

Step 1

Αρχικά, χτυπάτε την Κρέμα Γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια, χτυπάτε πάλι στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το Μασκαρπόνε με την Άχνη Ζάχαρη για 3 λεπτά. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα του ποτού συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.

Step 2

Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα τη σαντιγί που είχατε αφήσει στην άκρη, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, από κάτω προς τα πάνω.

Step 3

Ανακατεύετε τον κρύο Εσπρέσσο με το υπόλοιπο ποτό σε ένα μπωλ όπου εκεί βουτάτε στιγμιαία ένα-ένα τα Σαβουαγιάρ. Προσοχή! Ο Εσπρέσσο πρέπει οπωσδήποτε να έχει κρυώσει για να μην διαλυθούν τα Σαβουαγιάρ.

Step 4

Σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ απλώνετε μία στρώση μουσκεμένα Σαβουγιάρ. Από πάνω απλώνετε τη μισή κρέμα και πασπαλίζετε με την τριμμένη Κουβερτούρα. Στρώνετε τα υπόλοιπα Σαβουαγιάρ και απλώνετε την άλλη μισή Κρέμα.

Step 5

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει και να δέσουν οι στρώσεις. Πασπαλίζετε με Κακάο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το τιραμισού είναι πιο "δεμένο" και επομένως πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

Recipe Type:
Average Member Rating

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *