Πράσινη Σαλάτα με Μπέικον και Αυγό

2018-10-28

Ingredients

  • 1 Μαρούλι ή μείγμα από διάφορες πρασινάδες
  • 200γρ. Μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
  • 4 Αυγά
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Για τη σος
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. Ξύδι
  • 1 κ. γ. Μουστάρδα
  • 1 σκελίδα Σκόρδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, Πιπέρι

Method

Step 1

Χοντροκόβετε το Μαρούλι (ή τις πρασινάδες) και το βάζετε σε μπολ.

Step 2

Σοτάρετε το Μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Step 3

Βράζετε τα Αυγά ώστε να γίνουν σχεδόν μελάτα, δηλαδή, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο (μόλις αρχίσει να βράζει το νερό αφήστε τα για 4-5 λεπτά).

Step 4

Στο μεταξύ προσθέτετε το Μπέικον και τον Μαϊντανό στη σαλάτα και ανακατεύετε. Κατόπιν, χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.

Step 5

Τέλος, βάζετε από πάνω τα Αυγά, κομμένα στη μέση και με λίγο αλατοπίπερο, πολύ προσεκτικά ώστε να μην διαλυθούν. Αυτό που πρέπει να πετύχετε είναι όταν ανοίξει το ασπράδι, ο μελάτος κρόκος να κυλήσει πάνω σε όλα τα υλικά της σαλάτας.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *