Μπιφτέκια Λαχανικών

2019-04-16
  • Μερίδες : 6

Ingredients

  • 200 γρ. Πατάτες
  • 200 γρ. Καρότα
  • 2 Κρεμμύδια ξερά
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 Πράσο (το άσπρο τμήμα)
  • 100 γρ. Καλαμπόκι βρασμένο
  • 100 γρ. Αρακάς βρασμένος
  • 1 κ. γ. Ξύδι
  • 1 κ. γ. Μουστάρδα
  • Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο
  • τριμμένη Φρυγανιά (όση χρειαστεί)
  • λίγο Κύμινο
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Κόκκινο Πιπέρι
  • Αλάτι

Method

Step 1

Σε μία κατσαρόλα βράζετε τις καθαρισμένες Πατάτες, τα Καρότα, το Πράσο, την Πιπεριά Φλωρίνης και τα Κρεμμύδια σε λίγο αλατισμένο νερό. Τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα, για να στραγγίξει το περιττό νερό, και τα αλέθετε στο μούλτι, με λίγο απο το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί, για να γίνουν πολτός

Step 2

Αδειάζετε τον πολτό σε μία λεκάνη και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά ρίχνοντας σταδιακά την τριμμένη Φρυγανιά μέχρι να πετύχετε μια ζύμη που να πλάθεται. Πλάθετε τα μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Step 3

Αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο Ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Συνοδεύονται με πατατούλες ή ρύζι και σαλάτα.

 

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *