Μανιτάρια Γεμιστά στο Φούρνο

2019-08-26
  • Μερίδες : 6
  • Χρόνος Ψησίματος : 15m

Ingredients

  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 15 μεσαία φρέσκα Μανιτάρια
  • 150 γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τριμμένη Φρυγανιά
  • 120 γρ. Κρέμα Γάλακτος
  • 100 γρ. Τυρί Γκούντα (τριμμένο)
  • 100 γρ. Τυρί Έμενταλ (τριμμένο)
  • 2 Αυγά
  • Αλάτι / Πιπέρι

Method

Step 1

Πλένετε πολύ καλά τα Μανιτάρια και κόβετε τα κοτσάνια τους, τα οποία ρίχνετε στο μίξερ μαζί με το Μπέικον και τα πολτοποιείτε.

Step 2

Ρίχνετε τον πολτό των Μανιταριών σε μια λεκάνη, μαζί με τα όλα τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 της Κρέμας Γάλακτος. Ζυμώνετε το μείγμα, το οποίο θα αποτελέσει τη γέμιση των Μανιταριών, έως ότου ομογενοποιηθεί και γίνει αρκετά σφιχτό. Εάν σας φαίνεται μαλακό, προσθέτετε λίγη Φρυγανιά ακόμα μέχρι να σφίξει και μετά αρχίζετε να το πλάθετε σε μπαλίτσες.

Step 3

Αφήνετε τα Μανιτάρια μέσα σε βραστό νερό για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν λίγο.

Step 4

Κατόπιν, τα τοποθείτε σε ένα ταψί, με την πλάτη τους προς τα κάτω, και βάζετε πάνω τους τις μπαλίτσες της γέμισης.

Step 5

Τα περιχύνετε με λίγη Κρέμα Γάλακτος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *