Σαρδέλες Παντρεμένες

2018-09-08

Ingredients

  • 1 κιλό Σαρδέλες
  • 4-5 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι / Πιπέρι / Πάπρικα
  • Λίγη Ρίγανη
  • Χυμός από 3 Λεμόνια
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. Μουστάρδα

Method

Step 1

Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά τις Σαρδέλες, αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κεφάλια. Μετά φιλετάρετε τα ψάρια, δηλαδή, ανοίξτε τη Σαρδέλα στη μέση (σε δύο φιλέτα) και πολύ προσεκτικά αφαιρέστε το κεντρικό ψαροκόκκαλο, με κατεύθυνση από τη ράχη προς την ουρά χωρίς όμως να κόψετε το ψάρι στα δύο.

Step 2

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον ψιλοκομμένο Μαϊντανό με το ψιλοκομμένο Σκόρδο.

Step 3

Κατόπιν, σε ένα ταψί, που θα έχετε λαδώσει πρώτα λίγο, αρχίστε να τοποθετείτε τις μισές Σαρδέλες με το δέρμα τους προς τα κάτω και απλώστε πάνω τους το μείγμα Μαϊντανού-Σκόρδου. Μετά σκεπάστε τες με τις άλλες μισές Σαρδέλες με το δέρμα τους προς τα πάνω, τις "παντρεύετε" δηλαδή.

Step 4

Πασπαλίστε τες με Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι και Πάπρικα και βάλτε τις στο γκριλ του φούρνου (στο πάνω-κάτω για να πάρουν παντού χρώμα) στους 170ο C, για 30-35 λεπτά περίπου.

Step 5

Ετοιμάστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας το χυμό Λεμονιού με τη Μουστάρδα και το Ελαιόλαδο, χτυπώντας τα πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα.

Step 6

Σερβίρετε σε μια πιατέλα και περιχύστε τα με τη σαλτσούλα σας. Καλή σας Όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Ψαρομπιφτέκια

  • Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *