Σάλτσα Βελουτέ

2020-04-12

Ingredients

  • 1.5 λίτρο Ζωμό κρέατος, ψαριού ή κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. Bούτυρο
  • 2 κ.σ. Corn Flour
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνετε το Βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτετε το Corn Flour. Σιγά σιγά προσθέτετε τον χλιαρό Ζωμό, Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύτε συνεχώς για να μη σβολιάσει, για μισή περίπου ώρα, πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Step 2

Σηκώνετε το σκεύος από τη φωτιά και αν θέλετε, αδειάζετε την σάλτσα σε κάποιο άλλο μπωλ και τη σκεπάζετε με μία μεμβράνη μέχρι να την καταναλώσετε.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

  • Σάλτσα Μπεσαμέλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *