Νηστίσιμο Εκμέκ

2019-04-08

Ingredients

  • ½ κιλό Κανταΐφι
  • 1 Μαργαρίνη (φυτική)
  • 7 κ.σ. Γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας…)
  • 10 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 - 4 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
  • 1 κουτί Φυτική Κρέμα
  • Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 1 κουτί Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια
  • Σιρόπι:
  • 5 ποτήρια Νερό
  • 5 ποτήρια Ζάχαρη κρυσταλλική

Method

Step 1

"Ξύνετε" καλά το Κανταΐφι και το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια, περιχύνετε το Κανταΐφι με τη λιωμένη Μαργαρίνη και το ψήνετε στους 150ο C μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζετε με Αμύγδαλο.

Step 2

1η Κρέμα:

Step 3

Σε 7 κούπες ζεστό Nερό διαλύετε 10 κ.σ. Ζάχαρη και 7 κ.σ. Γάλα νηστίσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτετε όλο το σακουλάκι Άνθος Αραβοσίτου. Ανακατεύετε ώσπου να πήξει. Προσθέτετε 2 κ.σ. Μαργαρίνη, ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνετε με τη σπάτουλα πάνω στο Κανταΐφι.

Step 4

2η Κρέμα:

Step 5

Χτυπάτε την Φυτική Κρέμα με 3 - 4 κουταλιές Άχνη Ζάχαρη μέχρι να πήξει. Την στρώνετε πάνω στην πρώτη κρέμα και ξαναπασπαλίζετε με Αμύγδαλα.

 

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *