Γεμιστά

2016-10-19

Ingredients

  • 7 Πιπεριές
  • 8 Ντομάτες
  • 2 κούπες Χυμό Ντομάτας
  • 2-3 μεγάλα Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 12 κ.σ. Ρύζι καρολίνα
  • 2 κούπες Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. Κουκουνάρι
  • ½ κούπα μαύρες Σταφίδες
  • Κανέλλα (μία πρέζα)
  • Μισό ματσάκι Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Πελτέ
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό Κρασί
  • Μισό ματσάκι Μαϊντανό
  • 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο

Method

Step 1

Ξεκινάτε αδειάζοντας τις Ντομάτες και τις Πιπεριές από το περιεχόμενό τους προσέχοντας να μην κοπούν τα καπάκια τους. Το Χυμό από τις Ντομάτες τον κρατάμε και αν δεν γεμίσει 2 κούπες προσθέτουμε κι άλλο συμπυκνωμένο Χυμό Ντομάτας

Step 2

Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τα Κρεμμύδια με τον Άνηθο, το Σκόρδο και το Μαϊντανό και αφού μαραθούν λίγο σβήνετε με το Κρασί και ρίχνετε το Χυμό Ντομάτας, τον Πελτέ και ένα ποτήρι Νερό. Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το Ρύζι και τα αφήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σηκώνετε τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ρύζι ωμό ανακατεύοντας το καλά

Step 3

Κατόπιν αρχίζετε να γεμίζετε τις Ντομάτες και τις Πιπεριές, όχι όμως μέχρι επάνω για να μην ξεχειλίσουν όταν ψηθούν, και κλείνετε τα καπάκια τους. Τα σκεπάζετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα κάνετε μερικές τρυπούλες με ένα πιρούνι, και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 50-55 λεπτά περίπου ανάλογα με την ένταση του φούρνου σας. Αμέσως μετά τα ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά. Είστε έτοιμοι!

Average Member Rating

(4.9 / 5)

4.9 5 7
Rate this recipe

7 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *