Λεμονάτες Πατάτες Φούρνου με Μουστάρδα, Σκόρδο και Ρίγανη

2019-11-15
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος Ψησίματος : 1:30 h

Ingredients

  • 1 κιλό Πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 2-3 σκελίδες Σκόρδο (λιωμένες ή ψιλοκομμένες)
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα (όχι καυτερή)
  • Χυμός 1 Λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξερή Ρίγανη
  • 125ml Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Πλένετε πολύ καλά και ξεφλουδίζετε τις Πατάτες. Τις κόβετε πρώτα στη μέση κατά μήκος και κόβετε με τον ίδιο τρόπο τα δύο κομμάτια που έχουν προκύψει. Στη συνέχεια τις κόβετε και οριζόντια, ώστε να γίνουν κυδωνάτες.

Step 2

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός από τις Πατάτες, σε ένα μπολ ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C (στις αντιστάσεις).

Step 3

Βάζετε τις Πατάτες σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ ή κεραμικό ταψί και τις περιχύνετε με το μείγμα που φτιάξατε προηγουμένως. Ανακατεύετε πολύ καλά με μεταλλική κουτάλα ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλες τις Πατάτες.

Step 4

Σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνετε για 1 ώρα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε να ψηθούν για 30-40 λεπτά ακόμα (εξαρτάται από το πόσο τραγανές θέλετε τις πατάτες σας). Εάν δεν σας αρέσουν ξεροψημένες πρέπει να αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά και να τις αφήσετε να ψηθούν για 15-20 λεπτά ακόμα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Comment (1)

  1. posted by Παναγιώτης on 10 Δεκεμβρίου, 2022

    Ωραία που είναι θα τα κάνω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *