Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και κεφαλοτύρι

2018-06-15

Ingredients

  • ½ κιλό Κολοκυθάκια
  • ½ φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια ολόκληρα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα Σκόρδο τριμμένη
  • 2 Αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 3 μεσαίες φέτες Ψωμί
  • 200 γρ. Φέτα (λιωμένη με πιρούνι)
  • ½ φλ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο Άνηθο ή 1 κ.γ. Ρίγανη
  • ½ φλ. Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Method

Step 1

Κόβετε σε χοντρές ροδέλες τα Κολοκυθάκια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.

Step 2

Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα περνάτε από τον τρίφτη.

Step 3

Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 3 κ.σ. Ελαιόλαδο και προσθέτετε το Κρεμμύδι και τα φρέσκα Κρεμμυδάκια. Τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν και να γίνουν διάφανα. Κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο και τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια βράση.

Step 4

Στύβετε τα κολοκυθάκια με τα χέρια σας για να στραγγίσετε το νερό τους όσο περισσότερο γίνεται και ύστερα τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε καλά.

Step 5

Αφαιρείτε την κόρα του Ψωμιού, το ψήνετε στην τοστιέρα, το τεμαχίζετε και το αλέθετε στο multi ώστε να γίνει ψίχουλα.

Step 6

Το προσθέτετε στα Kολοκυθάκια μαζί με τα Αυγά, τη Φέτα και το Κεφαλοτύρι.

Step 7

Προσθέτετε τον Άνηθο ή τη Ρίγανη, Αλάτι και Πιπέρι και ζυμώνετε το μίγμα για να γίνει ομοιόμορφο.

Step 8

Αν σας φανεί αραιό, προσθέστε λίγο Αλεύρι ώστε να γίνει πιο σφιχτό. Μετά αρχίστε να παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και να το πλάθετε σε στρογγυλούς, επίπεδους κεφτέδες.

Step 9

Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε λίγους-λίγους στο Ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Γυρίστε τους προσεκτικά με ένα κουτάλι απ' όλες τις πλευρές τους ώστε να τηγανιστούν παντού.

Step 10

Τους βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και αν θέλετε τους συνοδεύετε με φετούλες Λεμονιού όταν τους σερβίρετε.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *