Τρουφάκια Σοκολάτας

2018-09-29

Ingredients

  • 200 γρ. δάκρυα Κουβερτούρας
  • 150 ml Κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι ψιλοκομμένη Καρυδόψιχα
  • 1 ποτήρι τριμμένα Μπισκότα
  • 150 γρ. Βούτυρο
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. σκόνη Κακάο
  • 2 κ.γ. Κονιάκ
  • Επιπλέον σκόνη Κακάο (για την επικάλυψη)

Method

Step 1

Ζεσταίνετε την Κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, την κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε την Κουβερτούρα και ανακατεύετε.

Step 2

Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνετε το Βούτυρο και προσθέτετε τη Ζάχαρη και το Κακάο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Step 3

Ενώνετε τα δυο μείγματα και προσθέτετε τα Καρυδόψιχα, τα Μπισκότα και το Κονιάκ. (Τα Μπισκότα τα ρίχνετε σιγά-σιγά, μέχρι να γίνει το μείγμα εύπλαστο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγα ακόμη). Αφήνετε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει καλά.

Step 4

Κατόπιν, παίρνετε μικρές κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθετε σε μικρά μπαλάκια.

Step 5

Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε μπόλικη σκόνη Κακάο, και κυλάτε μέσα τα μπαλάκια, για να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τα Τρουφάκια είναι έτοιμα!

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *