Παγωτό Καϊμάκι (χωρίς παγωτομηχανή)

2019-08-06

Ingredients

  • 3 κούπες Καϊμάκι ή Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 3 κούπες Γάλα πλήρες
  • 1 κούπα Ζάχαρη
  • 3 κοφτά κ.γ. Σαλέπι
  • 1 κοφτό κ.γ. κρύσταλλοι Μαστίχας

Method

Step 1

Σε ένα μπλέντερ (ή σε γουδί αν έχετε) χτυπάτε τη μισή Ζάχαρη με τη Μαστίχα, μέχρι να γίνουν σκόνη. Μέσα σε μισή κούπα Γάλα διαλύετε το Σαλέπι.

Step 2

Κατόπιν, βάζετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο Γάλα, σε μέτρια φωτιά, και το ζεσταίνετε μέχρι να γίνει χλιαρό. Προσθέτετε το Σαλέπι, που έχετε διαλύσει στο Γάλα, και την Μαστίχα με την Ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την υπόλοιπη Ζάχαρη και το Καϊμάκι ή την Κρέμα Γάλακτος, αν δεν έχετε Καϊμάκι. (Καϊμάκι μπορείτε να βρείτε σε ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν Πολίτικα γλυκά ή εισάγουν Τούρκικα.)

Step 3

Αφού χαμηλώσετε λίγο την φωτιά, αρχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά της κατσαρόλας μέχρι να δημιουργήσουν μία κρέμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει ίσως και 20-25 λεπτά, ούτως ώστε να μην σβολιάσει η κρέμα αλλά και να πήξει λίγο.

Step 4

Όταν τελειώσετε με το ανακάτεμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο. Αφού την αδειάσετε σε μπωλ, την σκεπάζετε με μία μεμβράνη και την τοποθετείτε στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα βγάζετε το παγωτό και το χτυπάτε με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ. Μετά από 2 χτυπήματα είναι έτοιμο.

Step 5

Συνοδέψτε το παγωτό με σιρόπι ή γλυκό βύσσινο και τριμμένο αμύγδαλο.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *