Μπιφτέκια Εύκολα και Ζουμερά

2019-01-25
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος Προετ. : 25m
  • Χρόνος Ψησίματος : 15m

Ingredients

  • 650γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
  • ψίχα από 3 μέτριες φέτες Ψωμιού
  • ½ φλιτζάνι Γάλα
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κ. σ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. γ. Ρίγανη
  • 1 κ. γ. Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή ½ κ. γ. Δυόσμος ξερός (προαιρετικά)
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Method

Step 1

Μουσκεύετε την ψίχα του Ψωμιού στο Γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.

Step 2

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το Ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά, να "ξεκουραστεί".

Step 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια και τα πατάτε ελαφρά με τα χέρια σας σε όλο τους το πλάτος. Κατόπιν τα απλώνετε σε λαδωμένο ταψί φούρνου και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Recipe Type: ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *